Cei mai bețivi oameni de pe planetă sunt astăzi în doliu. Din cauza sărbătorii celor 40 de sfinți sau 40 de mucenici, moldovenii sunt obligați să bea numai 40 de pahare. Tradiția este însă aspru contestată de 90 la sută dintre cetățeni, care susțin că Moldova ar trebui să se întoarcă la Uniunea Sovietică ateistă, când biserica nu te obliga să te limitezi la 40 de păhărele.

Eu nu știu de ce trebuie să bem doar 40. În fiecare zi eu beau 100, 200. Astăzi o să fiu treaz. Ce să fac? Cu ce să mă ocup? Soția mea este în Italia, nici nu am pe cine să bat, mă plictisesc groaznic”, ne-a declarat printre sughițuri Vasea Bețivu din raionul Șoldănești.

De altfel, potrivit casei de sondaje ”Sondajul”, 60 la sută dintre cetățenii moldoveni s-au declarat ateiști în ziua în care biserica îi pomenește pe cei 40 de mucenici. Restul de 40 la sută spun însă că ei sunt repetenți ca premierul G-Aburici, iar asta îi ajută să încalce tradiția care îi obligă să dea peste cap doar 40 de pahare de tărie. ”Am început să număr paharele, am ajuns la 39 și… am greșit numărătoarea. Eu sunt repetent ca domnul G-Aburici. Așa că am luat-o din nou cu număratul. Vreau să respect tradiția, dar nu mi-a plăcut matematica. Am fost nevoit să reiau numărătoarea de 5 ori”, spune un bețiv din Cricova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Betivi.jpeghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Betivi-150x150.jpegadminSocial
Cei mai bețivi oameni de pe planetă sunt astăzi în doliu. Din cauza sărbătorii celor 40 de sfinți sau 40 de mucenici, moldovenii sunt obligați să bea numai 40 de pahare. Tradiția este însă aspru contestată de 90 la sută dintre cetățeni, care susțin că Moldova ar trebui să se întoarcă la...

Comentează