Statie Spatiala Moldovean copy

În sfârșit intră și Republica Moldova în rândul țărilor dezvoltate din punct de vedere tehnologic. Țara noastră va avea propriul său cosmonaut. Ghiță Ciobanu este primul moldovean care va ajunge în Cosmos pe stația Spațială Internațională. Minunea se va întâmpla în mai, iar Ghiță are deja antrenamentul necesar și o misiune extraordinar de importantă, de munca sa va depinde totul pe stație.

”Ghiță va avea grijă de curățenie, va spăla, va mătura, va aduna gunoiul. Va curăța toaleta și va da mâncare la animale. Nu știu dacă se cunoaște, dar pe stație avem o minifermă. Vrem să vedem cum supraviețuiesc animalele în cosmos și ne hrănim. Pe Ghiță l-am recrutat la Italia, unde a venit să muncească. Am dat anunț într-un ziar din Roma, căutăm oameni care să facă curat într-o stație spațială și nu s-a prezentat nimeni în afară de Ghiță. Este foarte harnic și o să ne ajute foarte mult”, a declarat căpitanul Stației Spațiale Internaționale, Igor Penisovici.

În afară de curățenia din interiorul stației, Ghiță va trebui să iasă o dată pe lună în cosmos ca să spele geamurile. Acestea se murdăresc din cauza prafului cosmic. Potrivit NASA, cosmonauții sunt extrem de leneși și foarte puțin interesați de igiena de pe stație, astfel că de multe ori se luau la bătaie cine să arunce gunoiul sau cine să curețe toaleta. Angajarea cosmonautului moldovean a rezolvat aceste dispute.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/03/Statie-Spatiala-Moldovean-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/03/Statie-Spatiala-Moldovean-copy-300x300.jpgadminInternațional
În sfârșit intră și Republica Moldova în rândul țărilor dezvoltate din punct de vedere tehnologic. Țara noastră va avea propriul său cosmonaut. Ghiță Ciobanu este primul moldovean care va ajunge în Cosmos pe stația Spațială Internațională. Minunea se va întâmpla în mai, iar Ghiță are deja antrenamentul necesar și...

Comentează