O idee genială i-a venit unui consilier municipal în timp ce dormea la una din ședințele Consiliului Municipal. Acesta a propus să redenumească una din străzile capitalei. Este vorba de strada Docuceaev care urmează să fie redenumită în strada Miliardului. Consilierul consideră că astfel va fi memorată mai bine evenimentul despre care a vorbit tot globul pământesc.

”Mai rar se întâmplă să ajungă Moldova în atenția întregii lumi. Numai miliardul ne-a scos în față. Trebuie să-l cinstim așa cum se pologhează. Avem monumentul miliardului la muzeu, acum trebuie să denumim și o stradă în cinstea lui. Ce fel de nume îi asta, Duhuiceaeva? Nu știe nimeni, da de miliard știu toți. Cum nu o să-l recuperăm niciodată, în memoria miliardului furat trebuie să avem măcar o stradă”, a declarat consilierul municipal Leonea Ibanutîi.

Pentru redenumirea străzii urmează să fie alocate un milion de lei. Banii vor fi donați de locuitorii capitalei, dar abia după ce aceștia vor dona bani pentru recuperarea miliardului. De altfel, consilierul mai propune ca toți cei care au participat la furtul miliardului să fie numiți cetățeni de onoare ai republicii Moldova pentru promovarea țării la nivel mondial. Aceștia ar urma să primească medalii sub formă de cătușe.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/03/Strada-miliardului-Chisinau-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/03/Strada-miliardului-Chisinau-copy-300x300.jpgadminSocial
O idee genială i-a venit unui consilier municipal în timp ce dormea la una din ședințele Consiliului Municipal. Acesta a propus să redenumească una din străzile capitalei. Este vorba de strada Docuceaev care urmează să fie redenumită în strada Miliardului. Consilierul consideră că astfel va fi memorată mai bine...

Comentează