Veste proastă pentru moldovenii care lucrează în Italia, Spania sau Portugalia. Ca să adune bani de cărbuni și lemne pentru la iarnă, Guvenul a anunțat că va percepe o taxă de intrare în țară pentru cetățenii care lucrează peste hotare, pe teritoriul Uniunii Europene.

“Începând cu 1 august, când începe vacanța la italieni, spanioli și portughezi, iar ai noștri vin acasă, vom implementa taxa de intrare în țară. Fiecare moldovean care vine în vacanță va fi obligat să achite 100 de euro. Ce-i o sută de euro pentru un moldovean muncitor? Mai nimic. Pentru bugetul țării e ca o gură de aer. Altfel moare de foame și de frig Guvernul, Parlamentul la iarnă”, subliniază Natalia Gherman, ministrul de externe.

Taxa de intrate în țară se poate achita la ghișeele vamilor de pe teritoriul Republicii Moldova sau direct în contul Bancii Naționale. Potrivit autorităților, după ce se va aduna un miliard de euro din acești bani, taxa va fi anulată.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Vama-taxa-gastarbaiteri-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Vama-taxa-gastarbaiteri-copy-150x150.jpgadminFinanțe
Veste proastă pentru moldovenii care lucrează în Italia, Spania sau Portugalia. Ca să adune bani de cărbuni și lemne pentru la iarnă, Guvenul a anunțat că va percepe o taxă de intrare în țară pentru cetățenii care lucrează peste hotare, pe teritoriul Uniunii Europene. 'Începând cu 1 august, când începe...

Comentează