Vama taxa gastarbaiteri copy

Guvernul Streleț le pregătește o supriză moldovenilor veniți în vacanță în Moldova. Autoritățile au introdus o taxă pentru moldovenii care vor să plece din nou la muncă în Europa și Rusia. Taxa va ajuta guvernul să strângă o parte din miliardul furat de necunoscuți din câteva bănci moldovenești.

”La sfatul colegului nostru Vlad Plahotniuc, am decis să introducem taxa asta de 1000 de euro pentru fiecare moldovean care vrea să plece din țară la muncă. Pentru gastarbaiterii noștri nu cred că sunt prea mulți bani. 1000 de euro îi fac într-o lună în Italia, Moscova ori Spania. Ce e pentru ei să plătească 1000 de euro? Pe noi însă ne ajută să adunăm miliardul. Că, iată, ei pleacă, dar cine rămâne să lucreze în Moldova în locul lor? Dacă nu plătesc, nu o să le dea voie să iasă din țară”, a declarat premierul Valeriu Streleț împreună cu Vlad Plahotniuc la o conferință comună de presă.

Banii trebuie să fie plătiți înainte de ieșirea din vamă. Legea a fost adoptată deja de Guvern și a intrat în vigoare de la 1 august. Moldovenii care pleacă doar pentru vizite și vacanțe sunt exceptați de la lege, ceilalți vor fi opriți în țară de vameși.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/08/Vama-taxa-gastarbaiteri-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/08/Vama-taxa-gastarbaiteri-copy-300x300.jpgadminInternaționalgastarbaiteri,taxa,Vama
Guvernul Streleț le pregătește o supriză moldovenilor veniți în vacanță în Moldova. Autoritățile au introdus o taxă pentru moldovenii care vor să plece din nou la muncă în Europa și Rusia. Taxa va ajuta guvernul să strângă o parte din miliardul furat de necunoscuți din câteva bănci moldovenești. ”La sfatul colegului...

Comentează