Proteste Turcia Vladimir Voronin Mihai Ghimpu copy

Sute de moldoveni, ba chiar sute de mii sunt acum în închisorile din Antalya, Bodrum, Alanya, Ankara, Istanbul și alte stațiuni celebre turcești. Moldovenii protestatari au fost arestați pe străzi de milițienii turci pentru că au ieșit la proteste.

”Noi nu am înțeles ce se întâmplă, dar având protestul în sânge nu am putut să nu ieșim în stradă alături de poporul frate turc. Avem o relație milenară, încă de pe vremea când Ștefan cel Mare se întâlnea și îi chelfănea de fiecare dată. Așa că am protestat cum am știut mai bine. Am strigat ”Jos Plahotniuc!” până am răgușit. Ce să strigăm altceva? Că noi nu știm cine este Erdogan aista și nici nu înțelegem limba turcă”, a declarat Leonea Iaibu, un protestatar moldovean, care se afla la odihnă la Все Включено în Turcia.

Miliția turcă susține că moldovenii au ocupat fără voie Piața Taksi, din centrul Istanbulului, de parcă ar fi fost în PMAN, Chișinău. Mai mult, moldovenii protestatari și-au instalat corturile și au declarat că sunt în orașul libertății. Până la urmă milițienii i-au scos pe toți afară din cort și i-au trimis la închisoare. Primarul Istanbulului, Dorym Kyrtokush, a anunțat că la mijloc ar fi fost Mâna Moscovei. Acesta susține că în locul corturilor din Piața Taksi va instala mai multe butci. Nemulțumit de cum s-au manifestat moldovenii aflați în vacanță, Erdogan i-a cerut lui Vlad Plahotniuc un tribut de 2000 de monede de aur din miliardul furat și 100 de ieniceriță în fiecare an.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Proteste-Turcia-Vladimir-Voronin-Mihai-Ghimpu-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Proteste-Turcia-Vladimir-Voronin-Mihai-Ghimpu-copy-300x300.jpgadminInternațional
Sute de moldoveni, ba chiar sute de mii sunt acum în închisorile din Antalya, Bodrum, Alanya, Ankara, Istanbul și alte stațiuni celebre turcești. Moldovenii protestatari au fost arestați pe străzi de milițienii turci pentru că au ieșit la proteste. ”Noi nu am înțeles ce se întâmplă, dar având protestul în...

Comentează