Emigranti in Moldova copy

Câteva sute de emigranți din Siria, care mergeau în Europa, au ajuns din greșeală pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au rămas șocați să vadă sărăcia din țara noastră și, dezamăgiți, au anunțat că se vor întoarce acasă la ei. Asta pentru că acolo, deși este război, o duc mai bine decât moldovenii.

”Nu am știut că și în Europa a fost război. Pentru că altfel nu ne explicăm de ce sunt așa de săraci oamenii aceștia. La noi în țară este război, dar chiar și așa nu sunt atât de mulți săraci. Drumurile noastre arată bine după bombardamente, mult mai bine decât drumurile din Moldova. Un pensionar de-al nostru primește 500 de dolari pensia. Chiar dacă statul este în război, nu ne ține în sărăcie ca pe moldoveni. Pur și simplu nu putem trăi în Moldova”, a declarat Hobâldâk Muamar Binlandon, emigrant sirian.

Cea mai mare problemă pe care o au migranții care au ajuns din greșeală în Moldova o reprezintă mâncarea. Potrivit acestora, mâncarea este mult mai ieftină în Siria. Asta deși în această țară nu există cernoziom, doar nisip pe care nu crește mare lucru. Sirienii i-au invitat pe moldoveni să emigreze la ei, ca să nu se mai chinuie în Moldova lor prea săracă.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/08/Emigranti-in-Moldova-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/08/Emigranti-in-Moldova-copy-300x300.jpgadminInternațional
Câteva sute de emigranți din Siria, care mergeau în Europa, au ajuns din greșeală pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au rămas șocați să vadă sărăcia din țara noastră și, dezamăgiți, au anunțat că se vor întoarce acasă la ei. Asta pentru că acolo, deși este război, o duc mai...

Comentează