Academia de Științe a Republicii Moldova a dat publicității un studiu scandalos. Lucrarea numită ”Condiții sau metodologii de învățare a limbii române” și-a propus să răspundă la întrebarea: de ce nu reușesc unii cetățeni din Republica Moldova să învețe română? ”Am încercat să ne dăm seama dacă este de vină limba română? Dacă este o limbă grea?”, a declarat academicianul Gheorghe Duca.

Studiul a stabilit însă că limba română nu este la fel de grea ca mandarina, rusa sau swahili. Ar putea fi învățată lejer de o persoană cu un intelect mediu, cu un IQ de 70. Toți cei care au coeficientul de inteligență sub 70 sunt limitați din punct de vedere intelectual și pur și simplu nu pot învăța limba. Este ca și cum ai încerca să înveți o maimuță limba română.

Medicii care au participat la studiu spun că moldovenii care nu pot învăța limba română și au un IQ de sub 70 sunt oligofreni. Este vorba de un retard mintal grav, care se manifestă prin tâmpenie degenerativă și prostie indusă. La finalul studiului, specialiștii recomandă responsabilitate din partea oamenilor normali, care ar trebui să-i ajute pe oligofreni. Astfel, o persoană cu retard mintal grav nu trebuie lăsată să dețină o funcție publică și trebuie înscrisă cât mai repede într-un ospiciu special, se arată în document.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Parlament-si-maimuta.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Parlament-si-maimuta-150x150.jpgadminPolitic
Academia de Științe a Republicii Moldova a dat publicității un studiu scandalos. Lucrarea numită ”Condiții sau metodologii de învățare a limbii române” și-a propus să răspundă la întrebarea: de ce nu reușesc unii cetățeni din Republica Moldova să învețe română? ”Am încercat să ne dăm seama dacă este de vină limba română? Dacă este...

Comentează