Studenti moldoveni Romania

Asociația Studenților Moldoveni din Republica Moldova a transmis o scrisoare oficială ministerului Educației din România prin care solicită de urgență rezolvarea unei probleme grave pentru studenții care vin din Moldova. Potrivit Asociației, în Universitățile din România nu există niciun curs predat în limba rusă. Studenții moldoveni susțin că se simt foarte proști pentru că nu au cu cine vorbi într-o limbă normală.

”Noi vrem să ne prikălim, vrem să băzărim cu ciuvași despre chestii trestii. Și vrem să zubrim și ceva în limba rusă. Dacă știam că este așa de rău la București nici nu veneam. Aici te duci la magazin și îți vorbește în română, pe stradă scrie numai în română, nu-i nică în Rusă. Ne simțim foarte proști aici. Mai ales că romișii ne polecresc basarabeni”, a declarat președintele Asociației Studenților Moldoveni din Republica Moldova, Ion Tupoiu, care a anunțat și o mică grevă în fața căminului.

Pentru a rezolva problema, Ministerul Educației din București a anunțat deja că l-a angajat pe Ion Iliescu, vorbitor fluent de limbă rusă la Universitatea din București. Pentru că este pensionar, fostul președinte a acceptat postul. Cursul său se va numi ”История Коммунистической партии. Дерьмо и перспективы”

Studenții din Republica Moldova admiși la studii în România cer cursuri în limba rusă!http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Studenti-moldoveni-Romania.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/07/Studenti-moldoveni-Romania-300x300.jpgadminInternaționalBasarabia,Limba Rusă,Ministerul Educației,Studenți în România,Vlad Plahotniuc
Asociația Studenților Moldoveni din Republica Moldova a transmis o scrisoare oficială ministerului Educației din România prin care solicită de urgență rezolvarea unei probleme grave pentru studenții care vin din Moldova. Potrivit Asociației, în Universitățile din România nu există niciun curs predat în limba rusă. Studenții moldoveni susțin că se...

Comentează