Celebra cântăreață Sofia Rotaru trece prin momente foarte grele în Rusia. Moldoveanca a reușit să stârnească furia autorităților din Rusia după ce a refuzat să cânte la un concert de 9 mai cu panglica sfântului Gheorghe, Gheorghevskaia Lenta la piept. Potrivit martorilor, Sofia Rotaru a rupt panglica și a aruncat-o la gunoi.

”Eu nu pot să uit cum în 1941 buneii mei din Moldova au fost duși cu forța la război de ruși. Erau în armata română și au fost forțați să lupte împotriva nemților. Îmi pare rău, dar eu nu port la piept însemne nici fasciste, nici comuniste, mai bine la gunoi. Eu cânt rusește și trăiesc în Rusia doar pentru că aici câștig mai bine. În suflet sunt româncă”, a declarat supărată Sofia Rotaru.

Gestul i-a atras imediat probleme. În primul rând, a fost chemată imediat la FSB să dea o notă explicativă despre proveniență sa nerusească și de ce refuză să poarte Gheorghevskaia Lenta. Și nu este tot. Câteva concerte din Moscova i-au fost anulate pentru că nu mai este primită în sălile de concert. Ba mai mult, Federalinaia Slujba Grajdanstvo intenționează să o lase pe Sofia Rotaru fără cetățenie. Cu alte cuvinte, va avea doar cetățenie moldovenească și va fi nevoită să se întoarcă în Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Sofia-Rotaru-Panglica.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Sofia-Rotaru-Panglica-150x150.jpgadminMonden
Celebra cântăreață Sofia Rotaru trece prin momente foarte grele în Rusia. Moldoveanca a reușit să stârnească furia autorităților din Rusia după ce a refuzat să cânte la un concert de 9 mai cu panglica sfântului Gheorghe, Gheorghevskaia Lenta la piept. Potrivit martorilor, Sofia Rotaru a rupt panglica și a...

Comentează