Masina ciocalai Sor copy

Descoperire epocală în Moldova. Departamentul de Cercetări Științifice din Orhei a asamblat o mașină care are un motor pe ciocălăie. Oamenii de știință din Orhei au fost apreciați chiar de primarul orașului, Ilan Șor.

”Noi aveam prea multe ciocălăie prin oraș. Nici nu știam ce să facem cu ele. Le ardeam pe câmpuri, poluam atmosfera. Le mulțumesc oamenilor de știință Sidor Bețivu și Alioșa Curvaru. Acum toți șorheienii mei o să meargă numai cu ciocălăi. Nu degeaba se cântă: fetele de la Orhei umblă după ciocălăi”, a declarat Ilan Șor la întâlnirea cu alegătorii săi.

Potrivit inventatorilor, mecanismul este extrem de simplu. În portbagajul mașinii se instalează o cociugară, adică un cuptor cu cazan care face aburi. Se scot roțile mașinii și se pun roți de tren. Aburului pune în mișcare roțile de tren, iar mașina poate atinge astfel și 10 kilometri pe oră. Câțiva gopnici cu BMW au anunțat că vor să-și treaca mașina pe ciocălăie, că oricum nu aveau bani de benzină.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/12/Masina-ciocalai-Sor-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/12/Masina-ciocalai-Sor-copy-300x300.jpgadminSocial
Descoperire epocală în Moldova. Departamentul de Cercetări Științifice din Orhei a asamblat o mașină care are un motor pe ciocălăie. Oamenii de știință din Orhei au fost apreciați chiar de primarul orașului, Ilan Șor. ”Noi aveam prea multe ciocălăie prin oraș. Nici nu știam ce să facem cu ele. Le...

Comentează