Poliția ia primele măsuri împotriva șoferilor care și-au legat fraudulos panglica Sfântului Gheorghe de antena mașinilor. Potrivit șefului Poliției Rutiere, Gheorghevskaia Lenta poate provoca accidente, iar legarea ei este strict interzisă.

”Au fost cazuri când s-a rupt și a fost dusă de vânt în ochiul unui motociclist. Era cât pe ce să facă accident. În plus, culorile țipătoare distrag atenția șoferilor care conduc și astfel se crează situații incredibile de accident. Ne-am săturată să-i avertizăm pe șoferi și să le tăiem panglicele cu cuțitele, așa că vom trece la amenzi”, a declarat Dalbayob Jănea, șeful Inspectoratului General de Poliție într-o conferință de presă.

Amenda este usturătoare. 1000 de lei vor plăti cei care vor avea panglica legată de antenă. Și nu este tot. Li se va anula permisul de conducere pentru o perioadă între 1 an și 5 ani, la aprecierea polițistului, spune șeful Poliției. Până acum, Poliția Rutieră doar tăia panglicile cu un cuțit. Potrivit unor statistici au fost tăiate în total 7.600 de panglici. Mai mult, câțiva tineri care au manifestat de curând în centrul Chișinăului cu o panglică uriașă au fost reținuți. ”Oamenii s-au plâns că sunt oripilați de culorile acelea urâte. Și au dreptate. Este ca și cum am fi lăsat un grup de gay prin centrul Chișinăului”, a declarat Dalbaiob Jănea.

După măsuri profilactice din comisariatele de poliție, tinerii vor fi arestați pentru alte 30 de zile pentru tulburarea liniștii interioare a cetățenilor Republicii Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/05/img_3913.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/05/img_3913-300x200.jpgadminSocial
Poliția ia primele măsuri împotriva șoferilor care și-au legat fraudulos panglica Sfântului Gheorghe de antena mașinilor. Potrivit șefului Poliției Rutiere, Gheorghevskaia Lenta poate provoca accidente, iar legarea ei este strict interzisă. ”Au fost cazuri când s-a rupt și a fost dusă de vânt în ochiul unui motociclist. Era cât pe...

Comentează