Bărbatul care și-a găsit soția vie la morgă, deși medicii i-au spus că era moartă, a anunțat că a fost nevoit să o ducă acasă și s-o înmormânteze. Omul susține că a încercat toate metodele să nu facă asta, dar nu s-a putut. Presiunea societății și a oamenilor din sat a fost prea mare.

”Eu mă pregătisem deja de înmormântare, arvonisem preotul, făcusem mâncarea pentru comândare, plătisem dascălul și câteva bocitoare din sat. Totul era aranjat, așa că atunci când am venit acasă, foarte multă lume era dezamăgită că Frosâna trăia și nu murise. Am încercat să le explic că înmormântarea se amână, dar ei nici nu vroiau să asculte. Au zis că vin oricum la comândare. Că îi păcălesc și nu vreau să o înmormântez pe baba mea. Argumentul că este în viață nu conta pentru ei. Cel mai grav este că popa, dascălul, bocitoarele, nimeni nu-mi dădea banii înapoi. Popa era cel mai înverșunat. Pur și simplu zicea că până vineri să-i aduc și restul de bani, că altfel mă blesteamă. Ce era să fac? Am discutat cu baba, bani de altă înmormântare oricum nu aveam, așa că am dus-o vie la groapă”, a declarat Leonea Iaibu din satul Șorhei.

Oamenii din sat au fost extrem de mulțumiți de funeralii. Chiar dacă baba Frosâna deschidea ochii și din când în când mai cerea câte o lingură de colivă, până la urmă a fost o înmormântare pe cinste. Oamenii au băut, au mâncat, s-au veselit, s-au bătut de s-a vorbit despre înmormântare în trei sate din împrejurimi.

Totuși, cazul i-a învățat minte pe moldoveni. De azi înainte, nimeni nu va mai anunța o înmormântare până când nu va vedea cu ochii lui mortul.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/10/Moarta-vie.pnghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/10/Moarta-vie-300x300.pngadminSocial
Bărbatul care și-a găsit soția vie la morgă, deși medicii i-au spus că era moartă, a anunțat că a fost nevoit să o ducă acasă și s-o înmormânteze. Omul susține că a încercat toate metodele să nu facă asta, dar nu s-a putut. Presiunea societății și a oamenilor din...

Comentează