Codul Rutier din Republica Moldova va fi schimbat radical din acest an. Potrivit deputaților ortodocși din Parlament, în Moldova au loc prea multe accidente din cauza lipsei de credință a șoferilor. Un studiul al SRL Mitropolia Moldovei arată că numai 5 din 10 șoferi moldoveni și-au sfințit mașinile. Ca să sporească protecția divină asupra parcului auto moldovenesc, proprietarii de autoturisme vor fi obligați ca înainte de testarea tehnică să meargă pe la un preot.

”Pe unii șoferi doar bojica îi mai poate salva. Nu v-ați uitat ce rable avem pe drumuri? Cu o mână țin portiera ca să nu se deschidă, cu cealaltă învârt de volan. Dacă mai beau ceva, riscă să pice din mers. Ca să aibă o șansă de supraviețuire, trebuie obligatoriu să meargă la un preot să le sfințească rablele din Lituania, Bulgaria sau Transnistria. Dacă ai găsit să dai 1000 de euro pe o mașină, cred că vei avea 100 de euro pentru sfințire”, a declarat deputatul ortodox, Valeriu Ghilețchi.

Preoții au anunțat deja că au pregătit 100 de mii de poloboace de agheasmă și vor ține deschise bisericile non stop ca să reușească să sfințească toate mașinile moldovenilor. Amenda pentru nesfințirea mașinii este de 1500 de lei, au transmis deputații ortodocși. Preoții susțin că sfințirea mașinii îi face pe șoferi invizibili la radar. În plus, îi păzește pe conducătorii auto și de etilotestele poliției – o gură de agheasmă și aparatul poliției nu mai sesizează niciun miligram de alcool în aerul expirat. În schimb, agheasma are puteri limitate acasă, nu vă ferește de gura soțiilor, susțin preoții de la SRL Mitropolia Moldovei. Modificarea Codului Rutier intră în vigoare de pe 31 aprilie.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/04/Preot-sfintire-masina.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/04/Preot-sfintire-masina-300x300.jpgadminSocial
Codul Rutier din Republica Moldova va fi schimbat radical din acest an. Potrivit deputaților ortodocși din Parlament, în Moldova au loc prea multe accidente din cauza lipsei de credință a șoferilor. Un studiul al SRL Mitropolia Moldovei arată că numai 5 din 10 șoferi moldoveni și-au sfințit mașinile. Ca...

Comentează