Poliția Rutieră Europeană a anunțat într-un comunicat că moldovenii sunt cei mai bețivi șoferi din Uniunea Europeană. Din păcate, de multe ori moldovenii riscă să facă accidente grave, cu victime. Și cum amenzile nu-i sperie pe moldoveni, Uniunea Europeană impune Guvernului de la Chișinău să înăsprească și mai tare Codul Rutier.

”Noi dăm amenzi cu nemiluita, dar ce folos? Șoferii le dau mită polițiștilor și scapă de penalități. După asta îi vezi boțiți într-un copac pe marginea drumului. Așa că la solicitarea Uniunii Europene îi vom trimite la închisoare pe toți cei care îi prindem beți la volan”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan.

Noile norme vor intra în vigoare de la 1 iulie. Potrivit legii, șoferul prins beat la volan va fi incarcerat imediat și trimis la închisoare pentru 10 ani fără judecată, doar în baza procesului verbal al polițistului. Solicitată de redactorii moldovesti.info, Asociația Șoferilor se opune legii și susține că polițiștii se vor folosi de noua lege pentru a crește mita plătită de șoferi, de la 10 de lei, la 100 de lei.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Alcooltest-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Alcooltest-copy-150x150.jpgadminSocial
Poliția Rutieră Europeană a anunțat într-un comunicat că moldovenii sunt cei mai bețivi șoferi din Uniunea Europeană. Din păcate, de multe ori moldovenii riscă să facă accidente grave, cu victime. Și cum amenzile nu-i sperie pe moldoveni, Uniunea Europeană impune Guvernului de la Chișinău să înăsprească și mai tare...

Comentează