Federația de Fotbal a Suediei s-a plâns că vameșii moldoveni i-au cerut mită unui fotbalist suedez pe aeroportul din Chișinău. Plângerea a venit chiar de la starul Zlatan Ibrahimovic. Atacantul a declarat că un vameș i-a cerut 500 de euro pentru că viza de pe pașaport, aplicată de același vameș la intrarea în țară, nu era vizibilă. Potrivit fotbalistului, vameșul l-ar fi acuzat că a ros intenționat viza de pe pașaport și, dacă nu-i dă mită, îl poate reține în Moldova pentru 15 zile până la lămurirea situației.

Tudor Balițchi, șeful Vamilor din Moldova, a declarat pentru moldovesti.info că incidentul este unul minor: ”legea nu este clară în acest caz. Este la latitudinea vameșului să cerceteze timp de 15 zile dacă viza de intrare a fost roasă intenționat sau din greșeală. Din păcate, vameșii au salarii mici, mai câștigă și ei un ban din astfel de situații. Dar nu este nimic grav. Moldovenii cunosc situația și plătesc. Suedezii trebuie să înțeleală, este ca și cum ai merge la restaurant și i-ai lăsat bacșiș chelnerului. Vameșul are dreptul și el la bacșiș?”.

CNA a deschis o anchetă în acest caz și a reținut-o deja pe femeia de serviciu de pe aeroport. Din primele informații, aceasta ar fi putut sustrage pașaportul lui Zlatan Ibrahimovic și ar fi putut roade viza de intrare în țară.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Zlatan-Aeroport-Chisinau.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Zlatan-Aeroport-Chisinau-150x150.jpgadminSocial
Federația de Fotbal a Suediei s-a plâns că vameșii moldoveni i-au cerut mită unui fotbalist suedez pe aeroportul din Chișinău. Plângerea a venit chiar de la starul Zlatan Ibrahimovic. Atacantul a declarat că un vameș i-a cerut 500 de euro pentru că viza de pe pașaport, aplicată de același vameș la intrarea în...

Comentează