Decizie istorică a Congresului Medicilor din Moldova: toate atențiile pe care moldovenii le pun în buzunarele medicilor trebuie să fie în monedă europeană. ”Mita trebuie plătită obligatoriu în euro. Ne-am săturat să primim o sumă la prânz, iar până ieșim din tură și ajungem la un schimb valutar să realizăm că am pierdut 10 la sută din bani. Nu mai acceptăm lei. Pacienții să-i schimbe în euro înainte de a veni pe la noi”, a explicat pentru redactorii moldovesti.info, Ioan Poalălungă, doctor nauc, membru erect al Academiei de Științe a Moldovei.

Congresul a elaborat și un ghid al pacientului. Potrivit documentului, banii se vor depune într-un plic pe care se va preciza numele, un număr de mobil și suma pe care pacientul o donează activităților extraprofesionale ale medicului. Doctorii susțin că nu puține au fost cazurile în care în plic au descoperit iconițe sau, și mai rău, scrisori de mulțumire. Cei care nu vor respecta documentul oficial al Congresului vor fi obligați să stea la rând cu toți cei care nu au bani de mită.

Dar nu este singura decizie istorică luată de Congres. Medicii au hotărât să mărească parcările spitalelor din Chișinău. Motivul: Tuaregurile, Porscheurile Cayenne și Mercedesurile ML sunt mașini prea mari și nu încap în locurile de parcare proiectate pentru Lada sau Mosckvich.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Doctor-mita-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Doctor-mita-copy-150x150.jpgadminFinanțe
Decizie istorică a Congresului Medicilor din Moldova: toate atențiile pe care moldovenii le pun în buzunarele medicilor trebuie să fie în monedă europeană. ”Mita trebuie plătită obligatoriu în euro. Ne-am săturat să primim o sumă la prânz, iar până ieșim din tură și ajungem la un schimb valutar să realizăm că am pierdut...

Comentează