Se schimbă tradiția la Chișinău. Moldovenii au sfințit în seara de Paști feluri de mâncare mai în ton cu moda. Mulți nu au mai venit la slujbă cu pască, ouă sau cozonaci. Printre mâncarea pusă pe jos, în așteptarea sfințirii, au fost meniuri de McDonalds, aripioare picante de la KFC, foarte multă Coca Cola, dar și bere Chișinău la butleajkă.

”Soția mea a plecat la Italia și ne trimite bani acasă. Ne permitem să mâncăm în restoran, nu mai suntem săraci ca să gătim. Așa că, înainte de a veni la biserică, am intrat în restoranul McDonald’s și am luat un meniu cu de toate. Aici avem un McChicken cu maioneză, iar aici un Dublu Cheeseburger. Copiilor le place mai mult decât cozonacul”, a declarat la slujba de Paști, Ioan Poalălungă, un credincios din Chișinău.

Nu a fost singurul meniu de la restaurant întins pe jos. Unii moldoveni au venit cu meniuri de la KFC, iar cei mai săraci, cu rude la muncă în Moscova, aveau pizza de la Andy’s. Preoții susțin că acceptă orice fel de mâncare, cu condiția ca 10 la sută din ce se aduce la sfințit să fie lăsat lor. Pentru cei care nu știu cu ce să vină la slujba de Paști, SRL Mitropolia Moldovei a publicat o listă de bucate recomandate: caviar negru, caviar roșu, sushi, cafea Kopi Luvak – cea mai scumpă cafea din lume, fructe de mare, creveți.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Sfintire-mancare-pasti-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Sfintire-mancare-pasti-copy-150x150.jpgadminSocial
Se schimbă tradiția la Chișinău. Moldovenii au sfințit în seara de Paști feluri de mâncare mai în ton cu moda. Mulți nu au mai venit la slujbă cu pască, ouă sau cozonaci. Printre mâncarea pusă pe jos, în așteptarea sfințirii, au fost meniuri de McDonalds, aripioare picante de la KFC,...

Comentează