Incredibil. Trei muncitori moldoveni au stricat una din cele mai frumoase capodopere ale omenirii. Vasile Tepliță, Ghiță Poloboc și Vanea Usturoi, muncitori din Republica Moldova, au fost angajați să facă curat prin capela Sixtină din Vatican. Au avut însă spirit de inițiativă și au urcat pe o schelă unde au șcaturit aproape jumătate din celebra fresca a lui Michelangelo.

”Am văzut multe crăpături în frescă. Am zis că trebuie să o reparăm. Mai întâi am muruit-o bine cu balegă, așa cum facem la podurile de la noi din țară. Apoi am bătut niște setcă în chiroane. După asta am făcut cimentul și am șcaturit bine crăpăturile. Iar ca să fie frumos am dat cu niște șubă de evroremont”, a explicat Vasile Tepliță, mare maestru în șubă pentru evroremont.

Potrivit poliției italiene, cei trei muncitori moldoveni lucrau cu ziua, iar cel care trebuia să îi monitorizeze a plecat acasă lăsându-i de capul lor. Din declarația unor martori, însă, se pare că muncitorii moldoveni erau contrariați că într-o biserică sunt desenați oameni dezbrăcați, așa că au decis să le acopere spurcăciunile dintre picioare. Restauratorii vor avea acum foarte mult de muncă!

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Capela-sixtina-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Capela-sixtina-copy-150x150.jpgadminInternațional
Incredibil. Trei muncitori moldoveni au stricat una din cele mai frumoase capodopere ale omenirii. Vasile Tepliță, Ghiță Poloboc și Vanea Usturoi, muncitori din Republica Moldova, au fost angajați să facă curat prin capela Sixtină din Vatican. Au avut însă spirit de inițiativă și au urcat pe o schelă unde...

Comentează