O nouă lege care îi va supăra pe rușii din Republica Moldova va fi votată în curând în Parlamentul României. Aceștia riscă să rămână fără cetățenia românească din simplu motiv că vorbesc… limba rusă. Senatorul neo nazist Corneliu Vadim Tudor a anunțat într-o conferință de presă că rușii trebuie să învețe limba română dacă vor cetățenie.

”Rușii din Moldova trebuie să înțeleagă foarte clar atunci când le spui: valiza, gara, Moscova! De ce trebuie să îi alungi de la tine din țară pre limba lor? S-a umplut Bucureștiul de cetățeni români, care nu vorbesc o boabă românește. Ieri mă întreba unul în rusă unde este Casa Poporului. Mi-a venit să-l scuip și să-i dau nătărăului una în cap. Rușii trebuie alungați din Moldova, dar noi le dăm cetățenie românească – să călătorească gratuit în Uniunea Europeană”, a declarat într-o conferință de presă senatorul Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit noii legi, toți rușii trebuie să demonstreze într-o probă scrisă și una orală că știu limba română. Mai exact, vor fi puși să dea un examen de Bacalaureat la limba română din ultimii 10 ani. În plus, trebuie să recite Luceafărul și să povestească în detaliu subiectul a trei romane românești: Moromeții, Ion și Pădurea Spânzuraților. Rușii care au deja cetățenie românească o vor pierde definitiv și irevocabil în caz că pică proba de limbă română.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Buletin-Romanesc-Irina-Tarasiuc.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Buletin-Romanesc-Irina-Tarasiuc-150x150.jpgadminSocial
O nouă lege care îi va supăra pe rușii din Republica Moldova va fi votată în curând în Parlamentul României. Aceștia riscă să rămână fără cetățenia românească din simplu motiv că vorbesc... limba rusă. Senatorul neo nazist Corneliu Vadim Tudor a anunțat într-o conferință de presă că rușii trebuie...

Comentează