Scandal diplomatic fără precedent! Ambasadorul Rusiei la Chișinău i-a convocat astăzi pe premierul Chiril G-Aburici, pe președintele Nicolae Timofti și pe speakerul Andrian Candu ca să le înmâneze o notă de protest. Motivul, la ședințele Guvernului Republicii Moldova există un singur ministru care vorbește rusa. ”Asta se întâmplă pentru că v-am permis să nu vorbiți rusa în Parlament, apoi în adresările președintelui. Acum văd că aveți un singur ministru rusofon. Rușine să vă fie! Aveți 24 de ore să învățați limba rusă”, le-a transmis Farit Muhametșin, ambasadorul Rusiei.

Potrivit unui comunicat de presă a ambasadei, Rusia se obligă prin contractul semnat între Gazprom și Republica Moldova să ajute țara noastră să dezvolte limba rusă printre cetățeni, funcționari și politicienii din conducere. Moscova a anunțat deja că 100 de mii de profesori de limba rusă, angajați ai armatei a 14-a, așteaptă un semnal ca să treacă Nistrul pentru a-i învăța pe moldoveni limba rusă. Lecțiile vor începe în curând.

Igor Dodon susține că fără cei 100 de mii de profesori din armata a 14-a moldovenii nu vor învăța rusa: ”chiar Dimitrie Cantemir, în descrierea Moldovei, spune că moldovenii sunt leneși la învățătură. Doar metoda celebrului Kalashnikov ne-ar putea ajuta să creștem nivelul de educație a limbii ruse printre moldoveni!

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Soldat-rus-in-fata-clasei-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Soldat-rus-in-fata-clasei-copy-150x150.jpgadminPolitic
Scandal diplomatic fără precedent! Ambasadorul Rusiei la Chișinău i-a convocat astăzi pe premierul Chiril G-Aburici, pe președintele Nicolae Timofti și pe speakerul Andrian Candu ca să le înmâneze o notă de protest. Motivul, la ședințele Guvernului Republicii Moldova există un singur ministru care vorbește rusa. ”Asta se întâmplă pentru că v-am permis să...

Comentează