Ion Druta copy

Scriitorul Ion Druță riscă să fie trimis cu trenul din Moscova acasă, la Chișinău. Potrivit miliției din capitala Rusiei, cel mai cunoscut scriitor din Moldova a fost auzit vorbind în limba română pe stradă. Pentru că a sfidat legea rusească, milițienii îl acuză de xenofobie, fascism și susțin că este un dușman al poporului. Ion Druță afirmă că acuzațiile nu sunt întemeiate pentru că el a uitat complet limba română.

(Traducere din rusă)“Poate m-am scăpat pe la piață și am spus ceva în moldovenește. Cine știe?! Dar, în general, mă feresc să vorbesc moldovenește. Mă confundă lumea cu gastarbaiterii și mă arestează milițienii. Chiar și atunci când vin acasă în Moldova vorbesc în rusă, că mă înțeleg mai bine cu vânzătorele, farmacistele și taximetriștii în limba lui Pușkin. Limba lui Ștefan cel Mare este vorbită doar de țărani. Eu am uitat complet limba. Plahotniuc, Shor, Voronin, Gaburici și alți intelectuali de la putere vorbesc rusește sau moldorusește”, a declarat foarte supărat scriitorul.

Pentru că mai are antecedente lingvistice, Ion Druță a fost atenționat că la următoarea abatere de acest gen va fi invitat să parăsească Rusia.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Ion-Druta-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Ion-Druta-copy-150x150.jpgadminInternaționalexpulzat,Ion Druță,Rusia
Scriitorul Ion Druță riscă să fie trimis cu trenul din Moscova acasă, la Chișinău. Potrivit miliției din capitala Rusiei, cel mai cunoscut scriitor din Moldova a fost auzit vorbind în limba română pe stradă. Pentru că a sfidat legea rusească, milițienii îl acuză de xenofobie, fascism și susțin că...

Comentează