Gagauzia Dodon cu pusca in mana copy

O nouă țară a apărut în Europa. Este vorba de Găgăuzia. Mica unitate autonomă din sudul Republicii Moldova și-a anunțat independența ieri, în urma unui marș fără precedent la Comrat. 5000 de oameni au participat la Marea Adunare Națională din Comrat. Aceștia au votat dezlipirea țării de Republica Moldova și declararea suveranității totalitare. Găgăuzii, o națiune turcică, au primit imediat ajutor din Orientul Mijlociu. Statul Islamic a fost primul stat din lume care a salutat apariția Republicii Socialiste Găgăuzia.

”Noi ne-am săturat să fim asupriți de moldoveni. Vrem să avem propriul nostru stat. În toată Găgăuzia suntem 10 mii de găgăuji curajoși. Și vrem să trăim independenți de asupritorii moldoveni. Noi nu vrem să învățăm limba lor. Vrem limba rusă – principala limbă de stat în satul nostru. Vrem să ne unim cu Rusia, nu cu România. Ne place cu Rusia, țara noastră de căpătâi”, a declarat Igor Dodon, care a anunțat că a fost acceptat ca cetățean de onoare al Republicii Socialiste Găgăuze.

Moneda Găgăuziei vor fi dolarii găgăuzi. Republica Socialistă Găgăuză a instalat deja puncte vamale la intrare în țara lor și a introdus vize pentru moldoveni. Pentru că găgăujii nu au armată, Statul Islamic a promis că trimite două văduve negre să păzească hotarele Găgăuziei. Neștiind ce să facă și cum să reacționeze, Guvernul de la Chișinău l-a arestat pe Anatol Mătăsaru.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/04/Gagauzia-Dodon-cu-pusca-in-mana-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/04/Gagauzia-Dodon-cu-pusca-in-mana-copy-300x300.jpgadminInternațional
O nouă țară a apărut în Europa. Este vorba de Găgăuzia. Mica unitate autonomă din sudul Republicii Moldova și-a anunțat independența ieri, în urma unui marș fără precedent la Comrat. 5000 de oameni au participat la Marea Adunare Națională din Comrat. Aceștia au votat dezlipirea țării de Republica Moldova...

Comentează