Cel mai cunoscut gastarbaiter din Moldova, care a anunțat că candidează la funcția de primar al orașului Bălți, promite reforme uriașe în cel mai mare oraș din nordul Moldovei. În primul rând, Renato Usatîi crede că orașul trebuie să aibă un nume rusesc, în condițiile în care Bălțiul este oraș rusesc.

”Ne-am gândit foarte bine la un nou nume. Putingrad mi se pare prea modern, prea bătător la ochi, voiam ceva mai clasic. Așa că am decis să numim orașul Leningrad. Ca și orașul Leningrad din Rusia, Leningrad – ul moldovenesc este considerat capitala de nord, capitala criminală a țării. Cele două orașe sunt orașe rusești, au multe în comun”, a declarat Renato Usatîi la prima întâlnire cu alegătorii din Bălți, viitorul Leningrad.

Dar nu este totul, Renato Usatîi va introduce limba rusă obligatorie în Leningrad și va scoate toate tăblițele în română. Analiștii politici prevestesc că Usatîi are cele mai mari șanse să câștige alegerile locale, dar susțin că am scăpat totuși ușor. ”Dacă câștigă Zinaida Greceanâi s-ar putea ca orașul Chișinău să se numească Moscova”, spune Igor Boțan, analist politic.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Renato-Usatii-Balti-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Renato-Usatii-Balti-copy-150x150.jpgadminPolitic
Cel mai cunoscut gastarbaiter din Moldova, care a anunțat că candidează la funcția de primar al orașului Bălți, promite reforme uriașe în cel mai mare oraș din nordul Moldovei. În primul rând, Renato Usatîi crede că orașul trebuie să aibă un nume rusesc, în condițiile în care Bălțiul este...

Comentează