Scandal la ULIM. Sudenții sunt extrem de revoltați după ce taxele prentru susținerea examenelor fără să învețe au fost majorate cu 50%. Așa că au organizat un protest în fața Universității. Câțiva studenți sunt chiar în greva foamei.

”Oricum nu aveam ce mânca, că am cheltuit toți banii trimiși de mama la ruletcă și la Cocos. Când o să audă papa că iar s-au scumpit examenele, o să mă împuște. Mai bine îi spun la telefon”, a declarat un tânăr în timp ce cobora din Porsche.

De altfel, studenții se plâng că sunt extenuați în această perioadă a anului mai mult ca niciodată și că nu au timp să învețe. Însă taxele pentru a trece examenele au devenit prea mari, chiar și pentru ei.

“E primăvara afară. Ziua suntem obligate să mergem la manichiură și pedichiură, la extensii de gene, unghii, păr. Mai trecem de două, trei ori pe săptămână la bronzat, că ne pregătim de mare, așa că nu avem timp de cursuri și seminare. Noaptea suntem ocupate în cluburi. Când să mai zubrim? Tinereția e una și încă ce nu am mai făcut? Să stau să învăț. Dar premierul ce o învățat de o ajuns așa om de important și bogat?”, s-a întrebat retoric miss ULIM, liderul sindicatului studenților de la ULIM.

Rectorul ULIM susține însă că nu renunță la taxa de 500 de euro pentru trecerea unui examen obișnuit și 5000 de euro pentru un examen de stat fără ca studentul să învețe. ”De cheltui prin cluburi și prin discoteci au bani, dar ca să-și plătească studiile și trecerea examenelor fără să învețe nu?”, s-a întrebat retoric rectorul ULIM, Andrei Galben.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/ULIM-Studente.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/ULIM-Studente-150x150.jpgadminFinanțe
Scandal la ULIM. Sudenții sunt extrem de revoltați după ce taxele prentru susținerea examenelor fără să învețe au fost majorate cu 50%. Așa că au organizat un protest în fața Universității. Câțiva studenți sunt chiar în greva foamei. ”Oricum nu aveam ce mânca, că am cheltuit toți banii trimiși de...

Comentează