Fete-la-geam-copy-300x216

Isterie în rândul tinerelor de clasa a 12 care au aflat că sunt obligate să dea un test de virginitate. Ca să nu afle părinții plecați peste graniță și să nu le scadă nota la purtare multe apelează la chirurgia plastică. ”Avem câte 10-20 de fete tinere care vin zilnic la noi în clinică. Operația se numește himenoplastie. Le reconstruim un himen artificial, din silicon, îl umplem cu vopsea roșie și, gata, fata este ca nouă, neatinsă”, explică medicul himenolog de la spitalul Oncologic de Stat, Ioan Poalălungă.

Potrivit medicilor, operația nu este complicată, dar sunt prea multe fete doritoare să-și acopere rușinea, așa că s-au făcut liste de așteptare. Cine se înscrie acum își poate recupera virginitatea tocmai peste o săptămână. Au fost cazuri în care unele fete au fost refuzate, spune medicul Ioan Poalălungă: ”au avut relații sexuale prea dese, iar aici eu nu sunt Dumnezeu. S-a lărgit foarte mult și nu mai pot face nimic.”

Tinerele au făcut o pagină de protest pe facebook pe care cer implicarea Guvernului și a societății civile. ”Vrem un sistem sanitar care să ne ajute, nu să ne lase la nevoie. Eu ce fac dacă am nunta mâine? Cum mă mărit dacă i-am spus să sunt virgină? Când vezi câtă bătaie de joc există în spitalele din Republica Moldova îți vine să pleci în Italia”, a declarat Elena Cocotă, o tânără de la ASEM.

O himenoplastie costă, în funcție de numărul de parteneri sexuali pe care i-a avut o tânără, de la 1000 la 5000 de euro.  Potrivit studiilor, doar 25 % dintre fetele de 18 ani din Republica Moldova sunt virgine.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Fete-la-geam-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Fete-la-geam-copy-150x150.jpgadminSocial
Isterie în rândul tinerelor de clasa a 12 care au aflat că sunt obligate să dea un test de virginitate. Ca să nu afle părinții plecați peste graniță și să nu le scadă nota la purtare multe apelează la chirurgia plastică. ”Avem câte 10-20 de fete tinere care vin zilnic la noi în clinică....

Comentează