Republica Moldova va fi prima țară din Europa care va interzice Skype-ul. O hotărâre de Guvern în acest sens este în pregătire la cererea operatorilor de telefonie mobilă. Aceștia au anunțat scăderi uriașe de profit pentru că moldovenii nu mai vorbesc cu rudele lor din străinătate de pe telefon. Conform unor calcule 65 la sută dintre moldoveni au calculatoare acasă și folosesc platforma de convorbiri gratuite pe internet – Skype.

”Trebuie să avem grijă de firmele din Moldova. Nu putem să-i lăsăm fără profit că vrem noi să vorbim mai ieftin sau pe degeaba în Italia și Franța. Vreau ca moldovenii să aibă și spirit civic, să demonstreze că țin cu adevărat la țara lor. Companiile trebuie să aibă profit ca să-și plătească angajații, patronii. Aveți ideea câte impozite ne dau la stat? Noi cu ce mai reparăm drumurile și spitalele dacă moldovenii vorbesc pe Skype?”, a întrebat în ședința de guvern premierul Chiril Gaburici.

Potrivit primelor drafturi ale hotărârii, sunt în dezbatere două variante: interzicerea totală sau introducerea unor tarife de Moldcell pentru Skype ca moldovenii să fie descurajați să mai vorbească gratuit cu rudele lor.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Chiril-Gaburici-impotriva-Skype-ului.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Chiril-Gaburici-impotriva-Skype-ului-150x150.jpgadminFinanțe
Republica Moldova va fi prima țară din Europa care va interzice Skype-ul. O hotărâre de Guvern în acest sens este în pregătire la cererea operatorilor de telefonie mobilă. Aceștia au anunțat scăderi uriașe de profit pentru că moldovenii nu mai vorbesc cu rudele lor din străinătate de pe telefon....

Comentează