Decizie controversată luată de Ministerul Sănătății din Republica Moldova după ce o bătrână a murit pe o bancă din fața policlinicii din sectorul Ciocana. Ca să nu mai aibă probleme cu pacienții care le mor în fața spitalelor, autoritățile au decis să scoată toate băncuțele pe care s-au obișnuit să stea bolnavii când ajung la medici. Reprezentanții ministerului spun că fac și o faptă nobilă – băncuțele vor fi donate morgilor din țară. Și nu este totul, în planul de măsuri se menționează că Guvernul va investi în garduri înalte, dotate cu sârmă ghimpată, care vor înconjura spitalele. Din bugetul auster al ministerului au fost alocate deja sumele de bani necesare îngrădirii spitalelor.

Solicitat de redactorii moldovești, șeful Direcției Pacienți Incurabili din cadrul Ministerului Sănătății, domnul Vasile Ciorbă, a precizat că totul a fost gândit pentru că bolnavii ar putea încerca să intre în spital prin sărirea gardului. ”La intrarea în spitale vor fi angajate firme de pază, care vor avea grijă să trieze bolnavii după modelul Face Control din cluburile din Chișinău. Paznicii îi vor pune pe pacienți să meargă în linie dreaptă, să stea într-un picior cu polița medicală ridicată în sus. Lipsa echilibrului este primul semn că pacienții sunt incurabili. Așa că vor fi rugați să plece ca să nu moară în spital. Dacă vor să stea undeva, în preajma fiecărui spital este câte o morgă dotată cu băncuțe”, a explicat domnul Vasile Ciorbă.

Reprezentanții ministerului Sănătății spun că Moldova este în topul țărilor din Europa cu cea mai mare rată a mortalității în spitale. Planul, în urma căruia în spitale vor avea acces doar pacienții care pot fi tratați, va scădea această rata a mortalității. De altfel, ideile ministerului vor fi aplicate deja de săptămâna viitoare. Asta pentru că moartea bătrânei i-a traumatizat pe medicii din policlinica sectorului Ciocana. Imediat după aflarea veștii, unul dintre directorii spitalului a fost implicat într-un accident auto din cauza stresului. Din păcate, accidentul îl va costa foarte mult, în condițiile în care repararea unui Mercedes SLK este destul de scumpă chiar și în Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Batrana-moarta-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Batrana-moarta-copy-150x150.jpgadminSocial
Decizie controversată luată de Ministerul Sănătății din Republica Moldova după ce o bătrână a murit pe o bancă din fața policlinicii din sectorul Ciocana. Ca să nu mai aibă probleme cu pacienții care le mor în fața spitalelor, autoritățile au decis să scoată toate băncuțele pe care s-au obișnuit să stea bolnavii...

Comentează