comentator moldova 1 copy

Telespectatorii Moldova 1 au făcut o petiție împotriva comentatorilor moldoveni de fotbal de la televiziunea de stat. Aceștia susțin că nu înțeleg nimic din ce comentează. Iubitorii de fotbal au organizat un protest în fața Televiziunii moldovenești: au instalat corturile și au declarat greva setei. Ceva nemaiîntâlnit în Chișinău. Protestatarii se jură că nu vor bea niciun litru de bere, vodcă, vin, coniac pe toată perioada campionatului European de fotbal.

”Nu vrem niciun comentator. Să tacă din gură. Să ascultăm meciul și atât. Că ne uităm la meci cu sonorul oprit la televizor. Dacă nu suntem ascultați o să suferim fără bere tot campionatul de fotbal. Nu aveți suflet dacă ne lăsați pe uscat. Explicați-mi ce înseamnă, bășica a lepădat solul de joacă? Că eu nu înțeleg nimic”, a întrebat Leonea Ibati, suporter înfocat.

Conducera Moldova 1 a reacționat și a promis solemn că moldovenii vor înțelege tot ce se vorbește la televizor. Pentru asta a publicat un dicționar cu expresiile și termenii fotbalistici utilizați în comentarea meciurilor la M1.

Pălitură la buricul solului – lovitura de la mijlocul terenului
Pălitură de caznă – penalti, lovitură de pedeapsă
Pățan lăsat după oblăduirea protejatorilor vrăjmași – jucător care se găsește după apărătorii echipei adverse, ofsaid
Priveghetar, supraveghetor – arbitru
Pălitură dosnică – lovitură de la colț, corner
Bășica a lepădat solul de joacă – mingea a ieșit din teren, aut
Bășica a lepădat solul de joacă după ușă – mingea a ieșit în aut de poartă
Tăbliță colorată în purpuriu sau dovleciu – cartonaș roșu sau galben

Între timp, magazinul Bomba a anunțat că are o ofertă de nerefuzat pentru microbiști. Magazinul vinde televizoare fără sunet pentru cei care vor să se uite la meciurile comentate de Moldova 1.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/06/comentator-moldova-1-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/06/comentator-moldova-1-copy-300x300.jpgadminSocial
Telespectatorii Moldova 1 au făcut o petiție împotriva comentatorilor moldoveni de fotbal de la televiziunea de stat. Aceștia susțin că nu înțeleg nimic din ce comentează. Iubitorii de fotbal au organizat un protest în fața Televiziunii moldovenești: au instalat corturile și au declarat greva setei. Ceva nemaiîntâlnit în Chișinău....

Comentează