Protest Chisinau copy

Mii de ruși au participat astăzi la un protest inedit în fața Ambasaderi României. Aceștia sunt extrem de nemulțumiți că autoritățile din România nu le acordă cetățenia românească. Rușii susțin că vor pașaportul românesc ca pe o viză pentru a merge în Uniunea Europeană, dar se jură că sunt români, chiar dacă nu vorbesc româna.

”Noi suntem români și punctum, cum a zis marele nostru poet rus Eminovici. Iaca bunelul meu, de exemplu, a fost român bun. A venit în Moldova din Ural și a ajutat foarte mult. I-a ajutat să se mute până în Siberia, cu copii, cu familii, cu tot. I-a ajutat chiar cu transportul până la gară. I-a dus cu mașina lui, s-a trezit dimineața și a dus vreo câteva sute de moldoveni la tren. Pe atunci biletele până în Siberia erau gratuite, nu ca acum, ne cer bani pentru cetățenii”, spun românul Ivan Ivanovici Turbincă.

Președintele Asociației Române pentru Cetățenie promite să le ofere tuturor rușilor din Moldova cetățenii și susține că nu discriminează pe nimeni. ”Toți moldovenii vor avea cetățenie, promitem. Ca să nu mai existe nemulțumiri, am oprit acordarea cetățeniilor vorbitorilor de limbă română din Moldova și îi vom servi doar pe ruși. După ce terminăm cu rușii, le dăm și la moldoveni”, a declarat Ghiță Penisescu, președintele ARC.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on VK
http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/02/Protest-Chisinau-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/02/Protest-Chisinau-copy-300x300.jpgadminInternațional
Mii de ruși au participat astăzi la un protest inedit în fața Ambasaderi României. Aceștia sunt extrem de nemulțumiți că autoritățile din România nu le acordă cetățenia românească. Rușii susțin că vor pașaportul românesc ca pe o viză pentru a merge în Uniunea Europeană, dar se jură că sunt...

Comentează