Corina Fusu scolarita

Criza financiară prin care trece Republica Moldova a determinat Guvernul să facă o schimbare uimitoare pentru elevi. Premierul a decis astăzi că vacanța de vară se va prelungi până în octombrie. Ministrul agriculturii a propus deja ca elevii să fie folosiți la culegerea poamei și la fermentarea vinului. Solicitarea sa a fost acceptată de ministrul Educației.

”Nu mai avem nicio rublă în bugetul ministerului. Am făcut niște investiții absolut necesare, am cumpărat golgoci fioletovâie pentru elevi și eleve, că așa scrie în noul regulament al școlii privind uniforma școlară, am mai achiziționat portrete ale domnilor Ghimpu și Plahotniuc pentru a fi montate în clase. Ne-au mai rămas 69 de capiși în buget, dar nu poți să începi anul școlar cu banii aceșta”, a declarat ministra Educației, Corina Golgociovna Fusu.

Ministrul Educației a trimis o recirculară în toate școlile prin care a cerut ca suma de bani plătiți în fundul clasei să se dubleze. Astfel, în loc să plătească 100 de euro, părinții vor plăti 300 de euro. Asociațiile de elevi au anunțat deja că vor și ca vacanța de iarnă să se prelungească. Dacă va fi acceptată propunerea elevilor, anul școlar se va inversa. Corina Golgociovna susține că a făcut un calcul și vor fi doar 4 luni de școală, iar restul de 10 luni din an – vacanță.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Corina-Fusu-scolarita.jpeghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Corina-Fusu-scolarita-300x300.jpegadminSocial
Criza financiară prin care trece Republica Moldova a determinat Guvernul să facă o schimbare uimitoare pentru elevi. Premierul a decis astăzi că vacanța de vară se va prelungi până în octombrie. Ministrul agriculturii a propus deja ca elevii să fie folosiți la culegerea poamei și la fermentarea vinului. Solicitarea...

Comentează