Sătui să le tot explice moldovenilor care este ordinea corectă a culorilor în drapelul Republicii Moldova, responsabilii din Guvern au luat o decizie istorică. Tricolorul nostru nu va mai avea trei culori, ci una singură. În unanimitate de voturi a fost ales roșul aprins.

”Moldovenii nu știu cum îi cheamă, dar noi am crezut că ei vor ști care este ordinea culorilor în drapel. Tot timpul îl întorc cu fundul în sus. Ne-am săturat ca de mere pădurețe să le explicăm cum e corect. Pentru nivelul lor de inteligență, moldovenii au nevoie de un unicolor. Ceva simplu. Am eliminat două culori, galbenul și albastrul. Am ales culoarea roșie pentru că reprezintă harbuzul, vinul și sfecla roșie”, susține premierul Chiril Gaburici.

Hotărârea de Guvern de modificare a drapelului urmează să fie adoptată în curând și de Parlament și va intra în vigoare. De altfel, stema va fi păstrată, doar că vulturul va ține în mâini o seceră și un ciocan.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Gaburici-steag-nou-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Gaburici-steag-nou-copy-150x150.jpgadminPolitic
Sătui să le tot explice moldovenilor care este ordinea corectă a culorilor în drapelul Republicii Moldova, responsabilii din Guvern au luat o decizie istorică. Tricolorul nostru nu va mai avea trei culori, ci una singură. În unanimitate de voturi a fost ales roșul aprins. ”Moldovenii nu știu cum îi cheamă,...

Comentează