Apel disperat al Guvernului de la Chișinău. Deprecierea leului în raport cu euro și dolarul a pus pe jar autoritațile din Republica Moldova. Ministerul de Externe a trimis o circulară pe la toate ambasadele si consulatele din Italia, Spania, Franta, Statele Unite etc., cu rugamintea ca diaspora să nu aștepte Sfintele Sărbători de Paste și să trimită bani acasă, rudelor din Moldova, începând cu săptămâna aceasta. Iată mesajul.

Dragi moldoveni, aflați la munci în lumea întreaga, anul acesta Nașterea Domnului va fi pe 12 aprilie, iar până atunci mai sunt aproape doua luni. Zilele se scurg foarte greu pentru noi, cei care suntem acasă și așteptăm cu sufletul la gură să ne trimiteți bani. Până la Paște, în două luni, dacă voi, scumpii noștri, care ați sustinut economia națională atâta amar de timp nu vă veți arata și de data asta dragostea de țară, leul riscă să se deprecieze alert, iar țara voastra riscă să falimenteze. Dacă însă veți trimite banii pentru paște deja de vinerea aceasta, adică pe 13 februarie, rudele voastre de acasă vor avea ce să cheltuiască, vor schimba euro, leul își va reveni, iar economia va avea un respiro. Două luni până la Paște este prea mult. Pentru cei interesați, puteți apela la sucursalele Victoria Bank, cea mai sigură și mai rapidă bancă din Moldova.

Întrebați de redactorii moldovești cum vor reuși să-i convingă pe moldoveni să cheltuiască banii, în caz că aceștia îi vor primi cu două luni înainte de Paște, reprezentantul pentru diasporă, Ioan Poalălungă, a precizat că asta nu este o problemă. Guvernul de la Chișinău a semnat un protocol cu managerul Mitropoliei Moldovei, Mitropolitul Vladimi. Acesta este dispus să schimbe data la care se vor sărbători sfintele Paști anul acesta. Reprezentantul pentru diasporă susține că, ținând cont de deprecierea leului, cel mai potrivit ar fi ca Paștele să fie sărbătorit în acest an pe 22 februarie.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Guvern-Fara-bani-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Guvern-Fara-bani-copy-150x150.jpgadminSocial
Apel disperat al Guvernului de la Chișinău. Deprecierea leului în raport cu euro și dolarul a pus pe jar autoritațile din Republica Moldova. Ministerul de Externe a trimis o circulară pe la toate ambasadele si consulatele din Italia, Spania, Franta, Statele Unite etc., cu rugamintea ca diaspora să nu...

Comentează