Biserica se laudă cu câștiguri de aproape 10 milioane de euro numai după săptămâna Paștilor. Este vorba de bani veniți de la cetățenii simpli, dar și de la politicienii care au vrut să pară pioși în fața alegătorilor. Sumele colectate au fost trimise deja în conturile din Elveția ale managerului SRL Mitropolia Moldovei, mitropolitul Vladimir. Acesta nu are încredere în sistemul bancar din Moldova.

”Ne-a ajutat Dumnezeu să avem în acest an alegeri locale. La banii pe care îi primim în mod obișnuit de la enoriașii simpli am primit și ajutor nesperat de mare de la politicieni, oameni de afaceri, foști și actuali primari. Toată lumea vrea să ajungă primar și, evident, caută să se împrietenească rapid cu preotul din localitate. Nu vreau să mă laud, dar preoții noștri sunt cei mai buni și mai eficienți agitatori electorali din câți există. Una este când îți zice baba Frosâna să-l votezi pe Chirtoacă și alta când îți spună un preot sau chiar mitropolitul”, a declarat în conferința de presă de totalizare a rezultatelor financiare Paști 2015.

SRL Mitropolia Moldovei are cea mai largă rețea de biserici din Moldova. Găsești câte o biserică în fiecare sat, oricât de mic este acesta. Potrivit managerului, mitropolitul Vladimir, din banii câștigați de Paști a fost plătit deja avansul pentru 10 Porsche Cayenne pentru parcul auto al SRL Mitropolia Moldovei. Bolizii vor înlocui modelul Mercedes, care nu este suficient de luxos pentru înaltul cler din Moldova.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Mitropolit-Profit-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Mitropolit-Profit-copy-150x150.jpgadminFinanțe
Biserica se laudă cu câștiguri de aproape 10 milioane de euro numai după săptămâna Paștilor. Este vorba de bani veniți de la cetățenii simpli, dar și de la politicienii care au vrut să pară pioși în fața alegătorilor. Sumele colectate au fost trimise deja în conturile din Elveția ale...

Comentează