După ce a anunțat că nu va participa la parada militară de 9 mai de la Moscova, președintele Nicolae Timofti șochează din nou. A înaintat Parlamentului o lege prin care este interzisă în Moldova celebra panglică a Sfântului Gheorghe. Potrivit purtătorului de cuvânt al Președintelui, legea va intra în vigoare până la sfârșitul lunii aprilie. Astfel, de 9 mai, toți cei care vor fi văzuți că poartă panglica în piept urmează să fie amendați de poliție.

”Panglica Sfântului Gheorghe a fost interzisă și în Olanda, și în Belgia, este normal, dacă vrem în Uniunea Europeană, să interzicem toate manifestațiile și simbolurile rusești de la noi din țară. În plus, această panglică este foarte urâtă. Culorile ei nu mai sunt de mult la modă. Îi rugăm pe moldoveni să ne anunțe dacă văd pe cineva că o poartă la piept sau la mașină”, a declarat pentru moldovesti.info, Vlad Țurcan, purtătorul de cuvânt al președinției.

Moldovenii pot ajuta poliția să-i depisteze pe cei care încalcă legea anti panglică. Îi pot fotografia pe toți cei care o poartă și pot trimite pozele pe site-ul Ministerului de Interne. Amenda va fi 100 de lei, cu confiscarea panglicii. Vladimir Putin a anunțat deja că la iarnă livrarea gazelor pentru Moldova va fi oprită complet.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Nicolae-Timofti-Panglica-Sfantul-Gheorghe.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Nicolae-Timofti-Panglica-Sfantul-Gheorghe-150x150.jpgadminSocial
După ce a anunțat că nu va participa la parada militară de 9 mai de la Moscova, președintele Nicolae Timofti șochează din nou. A înaintat Parlamentului o lege prin care este interzisă în Moldova celebra panglică a Sfântului Gheorghe. Potrivit purtătorului de cuvânt al Președintelui, legea va intra în...

Comentează