Barbat si femeie rinichi donati banca copy

Situație incredibilă pe piața bancară din Moldova. O familie de moldoveni a pus în gaj pentru un credit o pereche de rinichi. Banca a acceptat gajul și le-a dat creditul de 10 mii de lei cerut de clienții săi cu o dobândă de 69 la sulă. Din informațiile obținute de redactorii moldovesti.info, bancherii au refuzat să accepte în gaj mașina și terenul din Shorhei ale familiei. Așa că, de nevoie, soțul și soția și-au pus în gaj rinichii.

”Mașina se mai accidentează, iar prețul terenului, mai ales în Shorhei, unde a ajuns primar Shor, este unul derizoriu. Nu ar fi ajuns să ne acoperim cheltuielile cu creditul, în caz că oamenii nu mai reușeau să îl plătească. În schimb, niște rinichi sănătoși se vând foarte bine pe piața transplanturilor. Din evaluările noastre, rinichii erau cea mai de preț avere a soților Iaibu. Dacă nu plătesc ratele trebuie să-i doneze, asta vă asigur”, a declarat bancherul șef, Leonea Iobtvoimati, de la Moldsăraciecombank.

Chiar dacă și-au pus la bătaie rinichii, soții Iaibu spun că se simt fericiți. Aceștia nu credeau că vor mai ajunge să ia creditul la câte de multe acte au dus la bancă. ”A trebuit să mergem chiar și pe la doctori, să ne facă analizele, că dacă rinichii nu erau sănătoși, banca nu îi accepta în gaj. A fost foarte greu. O să ne facem în sfârșit EvroRimont, așa cum am visat. Acum ne gândim să plecăm la muncă la Italia, că altfel rămânem fără rinichi”, a declarat Galea Iaibu.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Barbat-si-femeie-rinichi-donati-banca-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/07/Barbat-si-femeie-rinichi-donati-banca-copy-300x300.jpgadminFinanțe
Situație incredibilă pe piața bancară din Moldova. O familie de moldoveni a pus în gaj pentru un credit o pereche de rinichi. Banca a acceptat gajul și le-a dat creditul de 10 mii de lei cerut de clienții săi cu o dobândă de 69 la sulă. Din informațiile obținute de redactorii moldovesti.info,...

Comentează