Autoritățile au schimbat legile. De Prohoade nu este voie cu mâncare în cimitire. Credincioșii sunt lăsați la morminte doar cu flori și apă plată. Potrivit Ministrului Culturii, cei care vor dori totuși să dea de pomană vor putea lăsa merindele la intrarea în cimitire. Acestea vor fi colectate de preoți care vor decide ce pot face cu ele.

”E o mare problemă, se adună câinii vazabonzi la morminte și fac dezordine, se hârjonesc între ei după ce pleacă credincioșii. Moldovenii beau prea mult și se bat, fac scandal. În lumea civilizată nu se pune mâncare pe morminte, nu se toarnă vin. Moldovenii sunt niște barbari, care uită să mulțumească partidului pentru civilizație”, spune ministrul culturii, Monica Babuc.

Pe de altă parte și primarul capitalei Dorin Chirtoacă a ținut neapărat să introducă o modificare în legislație. Potrivit noilor acte normative, moldovenii care au înscrisuri pe cruci în limba rusă sau în chirilică, riscă amenzi usturătoare.

”Dacă proprietarii de morminte nu vor schimba scrisul de pe cruci din rusă ori chirilică în limba română, se vor duce angajații de la primărie să modifice textele. Proprietarii de morminte riscă amenzi de până la 1000 de lei pentru fiecare cruce pe care scrie în rusă, în funcție de volumul textului”, a explicat Dorin Chirtoacă.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Cimitir-Prohoade-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Cimitir-Prohoade-copy-150x150.jpgadminSocial
Autoritățile au schimbat legile. De Prohoade nu este voie cu mâncare în cimitire. Credincioșii sunt lăsați la morminte doar cu flori și apă plată. Potrivit Ministrului Culturii, cei care vor dori totuși să dea de pomană vor putea lăsa merindele la intrarea în cimitire. Acestea vor fi colectate de preoți care...

Comentează