S-a terminat cu sicriele la înmormântări. De la 1 august, Moldova este obligată să aprobe noua Directivă Europeană pentru salvarea copacilor. Asta înseamnă că moldovenii nu vor mai putea fi îngropați în sicrie de lemn. Morții vor fi înfășurați în polietilenă bio și aruncați în groapă.

”După moarte oricum nu-ți pasă în ce ești îmbrăcat, oricum te mănâncă viermii. Și atunci de ce să-ți peste dacă ești în sicriu sau în sac? Moldovenii trebuie să nu mai căsăpească atâția copaci că vor ei să se îngroape doar în sicrie. În plus un sicriu costă scump, iar un sac îl ei cu 10 lei. Am observat că moldovenii nu se pot căca de foame, dar vor să fie în rând cu lumea, niște sărăntoci înapoiați”, a declarat reprezentantul Uniunii Europene în Moldova, Dick Schuebel.

Potrivit Uniunii Europene, sacul de polietilenă bio se descompune foarte repede și nu mai rămâne nimic în pământ în 2 luni. Cu toate acestea, sunt prevăzute și câteva scutiri de la Directiva Europeană. Deputații, judecătorii, patronii de companii, primarii, dar și a cei cu averi de peste 500 de mii de euro vor putea să-și îngroape în continuare morții în sicriu. Asta pentru că bogații sunt moldoveni cu un simț al esteticului mai rafănat decât moldovenii simpli.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Sicriu-polietilena-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Sicriu-polietilena-copy-150x150.jpgadminSocial
S-a terminat cu sicriele la înmormântări. De la 1 august, Moldova este obligată să aprobe noua Directivă Europeană pentru salvarea copacilor. Asta înseamnă că moldovenii nu vor mai putea fi îngropați în sicrie de lemn. Morții vor fi înfășurați în polietilenă bio și aruncați în groapă. ”După moarte oricum nu-ți...

Comentează