După ce și-a vândut tot aurul pentru a menține cursul euro-leu, Banca Națională din Moldova s-a trezit într-o situație fără ieșire: nu reușește să găsească aur de vânzare. Situația disperată are nevoie de măsuri disperate, a declarat astăzi Guvernatorul BNR, Dorin Drăguțan. Una dintre măsuri – moldovenii nu vor mai avea voie să-și pună dinți de aur. Guvernatorul a dat deja o recipisă națională prin care interzice cabinetelor stomatologice să folosească aurul pentru implanturi dentare.

Potrivit statisticilor ministerului Sănătății, în fiecare an, numai moldovenii din Rusia își pun 30 de kilograme de aur de dinți. Dacă ar avea această cantitate acum în seifuri, Banca Națională ar putea să țină cursul la 19 lei pentru un euro, suține Dorin Drăguțan. Interzicerea dinților de aur în Moldova nu este singura măsură gândită de Guvernator. Dacă variația cursului nu se va calma, în curând tinerii însurăței nu vor mai găsi verighete de aur în magazine.

Solicitat de redactorii moldovesti.info, Dorin Drăguțan susține că a gândit o campanie prin care moldovenii pot susține leul moldovenesc. Astfel, adevărații patrioți, cei care țin la moneda națională și care nu pot privi nepăsători la slăbirea leului, pot face donații. Atenție, donațiile se primesc doar în euro și dolari. Banii se pot depune personal, la Victoria Bank, pe bulevardul Stefan cel Mare, numarul 101. Ghișeul pentru donații va fi deschis 24 de ore din 24. Pentru detalii sunați: +373-22-409-101.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Dorin-Dragutan-Dinti-de-Aur.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/02/Dorin-Dragutan-Dinti-de-Aur-150x150.jpgadminSocial
După ce și-a vândut tot aurul pentru a menține cursul euro-leu, Banca Națională din Moldova s-a trezit într-o situație fără ieșire: nu reușește să găsească aur de vânzare. Situația disperată are nevoie de măsuri disperate, a declarat astăzi Guvernatorul BNR, Dorin Drăguțan. Una dintre măsuri - moldovenii nu vor mai...

Comentează