Sfintire mancare pasti copy

Se schimbă tradiția în Moldova. Moldovenii au sfințit în seara de Paști feluri de mâncare în ton cu noua modă. Foarte mulți credincioși nu au mai venit la slujbă cu pască, ouă sau cozonaci. Printre mâncarea pusă pe jos în vederea sfințirii au fost meniuri de McDonalds, aripioare picante de la KFC, foarte multă Coca Cola, dar și bere Chișinău la butleajkă.

”Soția mea a plecat la Italia și ne trimite bani acasă. Ne permitem să mâncăm în restoran, nu mai suntem săraci ca să gătim. Așa că, înainte de a veni la biserică, am intrat în restoranul McDonald’s și am luat un meniu cu de toate. Aici avem un McChicken cu maioneză, iar aici un Dublu Cheeseburger. Copiilor le place mai mult decât cozonacul”, a declarat Vanea Hersnim, un credincios din Chișinău.

Nu a fost singurul meniu de restaurant întins pe jos. Unii moldoveni au venit cu meniuri de la KFC, iar cei mai săraci, cu rude la muncă la Moscova, aveau pizza de la Andy’s. Preoții susțin că acceptă orice fel de mâncare, cu condiția ca 10 la sută din ce se aduce la sfințit să fie lăsat lor. Pentru cei care nu știu cu ce să vină la slujba de Paști, SRL Mitropolia Moldovei a publicat o listă de bucate recomandate tuturor: caviar negru, caviar roșu, sushi, cafea Kopi Luvak – cea mai scumpă cafea din lume, fructe de mare, creveți.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/05/Sfintire-mancare-pasti-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2016/05/Sfintire-mancare-pasti-copy-300x300.jpgadminSocial
Se schimbă tradiția în Moldova. Moldovenii au sfințit în seara de Paști feluri de mâncare în ton cu noua modă. Foarte mulți credincioși nu au mai venit la slujbă cu pască, ouă sau cozonaci. Printre mâncarea pusă pe jos în vederea sfințirii au fost meniuri de McDonalds, aripioare picante...

Comentează