Mitropolia Moldovei susține că bărbații moldoveni trebuie să revină la vechiul obicei în care își snopeau în bătăi soțiile. În familiile moderne acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar. Potrivit bisericii, dintre toți moldovenii doar 60 la sută își bat soțiile cel puțin o dată pe săptămână. 35 la sută o fac o dată pe an, iar 5 la sută nu și-au bătut niciodată nevestele. Așa că femeile au prins curaj: nu-i aduc berea bărbatului din frigider, nu pregătesc plăcinte în fiecare și, culmea, îl ceartă pe bărbat când vine acasă mirosind a parfum de femeie sau cu ruj pe cămașă. Mai mult, de curând o femeie nebătută și-a angajat chiar un killer să-și omoare bărbatul, susține SRL Mitropolia Moldovei.

”Din păcate foarte multe femei din Moldova nu mai sunt bătute. Bărbații sunt niște fătălăi, au început să se uite la filme de dragoste și nu le mai bocănesc așa cum o făceau bunicii și străbunicii noștri. De la refuzul de a-ți aduce berea, până la refuzul de a-ți satisface poftele trupești nu este decât un pas. Se ajunge la aceea că moldovencele angajează killeri să-și omoare soții. Este un mare păcat să nu-ți bați soția. Scrie și în Biblie”, susține managerul Mitropoliei Moldovei, mitropolitul Vladimir.

Pentru a sprijini o familie normală, SRL Mitropolia Moldovei va lansa campania: ”Femeia nebătută este ca casa nemăturată! Te lovește, deci, te iubește!” Doar în Șoldănești obiceiul de a-ți bate nevasta a fost păstrat cu sfințenie. Chișinăul stă cel mai prost la acest aspect.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Mitropolit-Campanie-Femei-Batute-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/04/Mitropolit-Campanie-Femei-Batute-copy-150x150.jpgadminSocial
Mitropolia Moldovei susține că bărbații moldoveni trebuie să revină la vechiul obicei în care își snopeau în bătăi soțiile. În familiile moderne acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar. Potrivit bisericii, dintre toți moldovenii doar 60 la sută își bat soțiile cel puțin o dată pe...

Comentează