SRL Mitropolia Moldovei cere Ministrului Educației să interzică balurile de absolvire în școlile din Moldova. Managerul Mistropoliei, mitropolitul Vladimir, crede că acestea sunt extrem de nocive pentru tinerii absolvenți. “Tinerii trebuie să se gândească la preoți, la taxele pe care să le plătească și nu la prezervativele pe care să și le cumpere pentru babul de absolvire! O rugăm pe Maia Sandu să intervină de urgență pentu a stopa desfrâul din școli”, cere insistent Managerul Mitropoliei Moldovei.

Pe de altă parte, managerul Vladimir spune că de săptămâna viitoare, în biserici, va fi introdusă taxa de bal, în special pentru elevii silitori cu părinți credincioși. “Tinerii care vor totuși să se ducă la bal, vor fi obligați să plătească la biserica – 1000 de euro pentru o clasă întreagă. Pentru această sumă modestă, preotul va face o slujbă ca să le mearga bine la examene și în viată, iar ei se pot distra în voie cu binecuvântarea noastră”, spune managerul Vladimir.

Potrivit Bisericii Ortodoxe, tinerii care nu vor plăti taxa pentru bal riscă să ajungă repetenți și vor munci pe șantier în Piter. Ministrul Educației, Maia Sandu, a promis că va veni săptămâna viitoare cu un răspuns cert în acest sens.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Mitropolit-Bal-Absolvire-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/06/Mitropolit-Bal-Absolvire-copy.jpgadminSocial
SRL Mitropolia Moldovei cere Ministrului Educației să interzică balurile de absolvire în școlile din Moldova. Managerul Mistropoliei, mitropolitul Vladimir, crede că acestea sunt extrem de nocive pentru tinerii absolvenți. 'Tinerii trebuie să se gândească la preoți, la taxele pe care să le plătească și nu la prezervativele pe care...

Comentează