Adio tăierea porcului înaintea Crăciunului. Moldovenii nu mai au voie să crească porci pe lângă casă. Ideea i-a venit ministrului Agriculturii Ion Sulă, care susține că doar respectă anumite indicații venite de la Uniunea Europeană. În plus, ministrul vrea astfel să încurajeze fermele moldovenești de porci, care vor câștiga mult mai bine dacă țăranii nu vor mai putea crește porci.

”Țăranii nu știu să crească un porc așa cum trebuie, nu-i vaccinează, nu le introduc hormoni ca să crească mai repede. De multe ori săracul porc este crescut în mizerie și nu este îngrijit profesionist, ca în ferme. Și mai grav este că țăranii sunt ca niște animale, omoară porcul primitiv. Noi îl omorâm civilizat, cu curent electric, fără durere. Dacă vor carne, țăranii pot merge la magazine”, a declarat Ion Sulă, ministrul Agriculturii și președintele Asociației Fermelor de Porci din Moldova.

Potrivit propunerii legislative, țăranii care vor fi prinși cu porci acasă vor fi amendați cu până la 1000 de lei. Mai mult, porcii găsiți vor fi luați și predați fermelor care știu să aibă grijă de aceste animale. Ca să intre în vigoare, legea urmează să fie adoptată de Parlament.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Ion-Sula-pe-porc.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/05/Ion-Sula-pe-porc-150x150.jpgadminSocial
Adio tăierea porcului înaintea Crăciunului. Moldovenii nu mai au voie să crească porci pe lângă casă. Ideea i-a venit ministrului Agriculturii Ion Sulă, care susține că doar respectă anumite indicații venite de la Uniunea Europeană. În plus, ministrul vrea astfel să încurajeze fermele moldovenești de porci, care vor câștiga...

Comentează