Incredibil! Ministerul Transporturilor din Republica Moldova intenționează să scoată de pe marginea drumurilor toate crucile puse de familiile care și-au pierdut rudele sau prietenii în accidente. O hotărâre în acest sens a fost semnată deja de către Vasile Botnari, ministrul Transporturilor. Acesta a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că aceste cruci s-au înmulțit deranjant de mult.

”Știm că moldovenii pun cruci pentru a însemna un loc în care au murit persoanele dragi. Dar nu este deloc civilizat. Niciunde în Europa nu vezi așa ceva. În loc să fie atenți să nu dea în gropi, că știți cum sunt drumurile din Moldova, șoferii se pot speria de cruci și riscă să facă alte accidente. În plus, crucile nu respectă legea. Ele nu au aviz de construcție, dar, cel mai important, proprietarii acestora nu au platit taxe pentru ele. Ne-am consultat și cu Mitropolia Moldovei. Nu facem niciun păcat dacă le scoatem”, a explicat Vasile Botnari.

Solicitat de redactorii moldoVesti.info, managerul general al SRL Mitropolia Moldovei a confirmat informația. Mitropolitului Vladimir a declarat: ”scoaterea crucilor de pe marginea drumurilor nu reprezintă un păcat pentru că proprietarii lor nu au plătit taxa de cimitir. Dacă vreți să vă rămână crucile în picioare, plătiți taxa de cimitir de 100 de euro pe an și nimeni nu se atinge de ele. 100 de euro pe an nu este mult. Moldovenii găsesc 10 mii de euro să-și cumpere mașini cu care fac accident, dar nu găsesc 100 de euro să-și plătească taxa de cimitir? Așa ceva nu se poate!”

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Cruce-margine-drumurilor-copy-1024x683.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Cruce-margine-drumurilor-copy-150x150.jpgadminSocial
Incredibil! Ministerul Transporturilor din Republica Moldova intenționează să scoată de pe marginea drumurilor toate crucile puse de familiile care și-au pierdut rudele sau prietenii în accidente. O hotărâre în acest sens a fost semnată deja de către Vasile Botnari, ministrul Transporturilor. Acesta a declarat astăzi, într-o conferință de presă,...

Comentează