Gordienko Dodon renunta la cetatenia romaneasca  copy

De când au aflat că trebuie să plătească impozite statului român, moldovenii cu cetățenie românească au luat cu asalt Ambasada României. Motivul, oamenii renunță pe capete la cetățenia României. Potrivit șefului departamentului pentru moldoveni din cadrul Ambasadei, până acum au fost depuse 6969 de cereri de renunțare la cetățenie. Moldovenii susțin că pur și simplu nu mai au nevoie de pașaportul românesc.

”Eu am luat pașaportul acesta țigănesc doar ca viză, pentru că mergeam la Italia, la soția mea care muncește acolo. O mai vedeam așa, din când în când, ca să nu se mărite cu vreun italian. Eu mai mult stau pe acasă sau pe la bar. Dar de când ne-o dat voie să mergem cu pașapoartele moldovenești la Europa, nahren mie îmi trebuie pașaportul țigănesc? La televizor am auzit că trebuie să plătim impozite la România. Noi suntem moldoveni, nu români. Noi nu vrem să plătim impozite la țigani”, a declarat Vasile Tupoiu, locuitor al orașului Orhei.

Autoritățile române îi avertizează pe cetățenii moldoveni că își rezervă dreptul de a nu le mai permite moldovenilor care au renunțat la cetățenie să treacă vreodată pe teritoriul său. Asta înseamnă, că moldovenii care au renunțat la cetățenia românească, dar vor să ajungă în Europa cu pașaport moldovenesc urmează să iasă din țară doar prin Ucraina.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on VK
http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/09/Gordienko-Dodon-renunta-la-cetatenia-romaneasca-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/09/Gordienko-Dodon-renunta-la-cetatenia-romaneasca-copy-300x300.jpgadminInternațional
De când au aflat că trebuie să plătească impozite statului român, moldovenii cu cetățenie românească au luat cu asalt Ambasada României. Motivul, oamenii renunță pe capete la cetățenia României. Potrivit șefului departamentului pentru moldoveni din cadrul Ambasadei, până acum au fost depuse 6969 de cereri de renunțare la cetățenie....

Comentează