Managerul Bisericii Ortodoxe Moldovenești implemetează noi proceduri de iertare a păcatelor în Moldova. Principala noutate este majorarea taxelor. Asta, desigur, pentru păcatele foarte grave făcute de oamenii cu bani, de pildă Coordictatorul Moldovei. Dacă faci păcate puține, neimportante – plătești o taxă fixă de 100 de euro. Păcatele mari vor fi taxate separat, în funcție de gravitate.

”Cei care n-au bani ar trebui să se gândească și să păcătuiască mai puțin, că biserica nu este instituție de binefacere. Vrei iertare, plătești. E simplu. Pe de altă parte, dacă faci păcate multe și serioase, se va percepe o taxă pe măsură. Nu-mi vii și mi le înșiri fără număr… Până acum ce se gândeau?! Mă duc la popă și mi le iartă la pachet. Așadar, de acum încolo, dacă ai spart o mașină în Piața Centrală e o taxă, dar dacă ai furat o companie Aeriană e alta”, spune managerul Valodea.

Ca să se facă înțeles, managerul Mitropoliei, Înalt Preabogatul Valodea, spune că listă cu păcatele plătite la bucată va fi publicată în fiecare biserică:
– Pentru devalorizarea leului – 40.000 euro
– Omorârârea și schigiuirea protestatarilor din 7 aprilie 2009 – 30.000 euro
– Jefuirea BEM și furtul miliardului – 150.000 euro
– Inducerea alegătorilor în eroare și mințirea lor pe față – 10.000 euro
– Privatizarea aeroportului – 10.000 euro
– Privatizarea Air Moldova – 10.000 euro
– Traficul cu țigări – 5.000 de euro

Managerul Valodea dă asigurări – iertarea este definitivă, însă dacă păcatul a fost repetat procedura de iertare trebuie reluată, evident, cu plata taxei aferente.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/10/Mitropolie-Furt.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/10/Mitropolie-Furt-300x300.jpgadminFinanțe
  Managerul Bisericii Ortodoxe Moldovenești implemetează noi proceduri de iertare a păcatelor în Moldova. Principala noutate este majorarea taxelor. Asta, desigur, pentru păcatele foarte grave făcute de oamenii cu bani, de pildă Coordictatorul Moldovei. Dacă faci păcate puține, neimportante – plătești o taxă fixă de 100 de euro. Păcatele mari...

Comentează