Managerul Bisericii Ortodoxe Moldovenești implemetează noi proceduri de iertare a păcatelor în Moldova. Principala noutate este majorarea taxelor bisericești înainte de Postul Mare pentru păcatele foarte grave. Dacă faci păcate puține, neimportante – platești o taxă fixă de 100 de euro. Păcatele mari vor fi taxate separat, în funcție de gravitate.

Cei care n-au bani nu au decât să păcătuiască mai puțin, că biserica nu este instituție de binefacere. Vrei iertare, plătești. E simplu. Pe de altă parte, dacă faci păcate multe și serioase, se va percepe o taxă pe măsură. Nu-mi vii și mi le înșiri fără număr… Până acum ce se gândeau?! Mă duc la popă și mi le iartă la pachet. Așadar, de acum încolo, dacă ai spart o mașină în Piața Centrală e o taxă, dar dacă ai furat din Banca de Economii e alta”, spune managerul Vladimir.

Ca să se facă înțeles, managerul Mitropoliei, Înalt Preasfințitul Vladimir, spune că listă cu păcatele plătite la bucată va fi publicată în fiecare biserică:
– Devalorizarea leului – 40.000 euro
– Omorârârea și schigiuirea protestatarilor din 7 aprilie 2009 – 30.000 euro
– Jefuirea BEM – 15.000 euro
– Inducerea alegătorilor în eroare și mințirea lor pe față – 10.000 euro
– Semnarea pentru privatizarea aeroportului – 10.000 euro
– Traficul cu țigări – 5.000 de euro

Managerul Vladimir dă asigurări – iertarea este definitivă, însă dacă păcatul a fost repetat procedura de iertare trebuie reluată, evident, cu plata taxei aferente.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Mitropolit-pacate-POS-1024x640.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2015/03/Mitropolit-pacate-POS-150x150.jpgadminFinanțe
Managerul Bisericii Ortodoxe Moldovenești implemetează noi proceduri de iertare a păcatelor în Moldova. Principala noutate este majorarea taxelor bisericești înainte de Postul Mare pentru păcatele foarte grave. Dacă faci păcate puține, neimportante - platești o taxă fixă de 100 de euro. Păcatele mari vor fi taxate separat, în funcție...

Comentează