Scandal diplomatic fără precedent! Ambasadorul Rusiei la Chișinău i-a convocat astăzi pe premierul Pașa, pe președintele Dodon și pe speakerul Andrian Candu ca să le înmâneze o notă de amenințare. Motivul, la ședințele Parlamentului Republicii Moldova există doar câțiva deputați care vorbesc rusa. ”Asta se întâmplă pentru că v-am permis să nu vorbiți rusa în Moldova. Acum văd că aveți un singur deputat cu stema Rusiei pe telefon. Rușine să vă fie! Aveți 24 de ore să învățați limba rusă”, le-a transmis Leonea Iaibu, ambasadorul Rusiei.

Potrivit unui comunicat de presă a ambasadei, Rusia se obligă prin contractul semnat între Gazprom și Republica Moldova să ajute țara noastră să dezvolte limba rusă printre cetățeni, funcționari și politicienii din conducere. Moscova a anunțat deja că 100 de mii de profesori de limba rusă, angajați ai armatei a 14-a, așteaptă un semnal ca să treacă Nistrul pentru a-i învăța pe copiii moldovenilor limba rusă. Lecțiile vor începe în curând.

Dodon susține că fără cei 100 de mii de profesori din armata a 14-a moldovenii nu vor învăța rusa: ”chiar Dimitrie Cantemir, în descrierea Moldovei, spune că moldovenii sunt leneși la învățătură. Doar metoda celebrului Kalashnikov ne-ar putea ajuta să creștem nivelul de educație a limbii ruse printre moldoveni!”

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/03/img_2579.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2018/03/img_2579-300x239.jpgadminSocial
Scandal diplomatic fără precedent! Ambasadorul Rusiei la Chișinău i-a convocat astăzi pe premierul Pașa, pe președintele Dodon și pe speakerul Andrian Candu ca să le înmâneze o notă de amenințare. Motivul, la ședințele Parlamentului Republicii Moldova există doar câțiva deputați care vorbesc rusa. ”Asta se întâmplă pentru că v-am...

Comentează