Mutare surprinzătoare în Republica Socialistă Sovietică Moldovenească Transnistreană. Președintele de la Tiraspol a votat un decret prin care a decis că limba română să devină oficială în stânga Nistrului. Decizia a fost luată la solicitarea nenumăraților români care trăiesc în Transnistria. Președintele de la Tiraspol susține că vrea ca românii să se simtă bine la el în țară.

”Nu a fost o decizie ușoară. Noi avem deja mai multe limbi oficiale în țara noastră: găgăuza, ucraineana, moldoveneasca și încă una. Asta înseamnă că trebuie să schimbăm Constituția și totuși am făcut-o. Ne-au scris pe pagina oficială de odnoklassniki foarte mulți cetățeni români care locuiesc în Transnistria și nu puteam să-i refuzăm. Nu știu dacă știți, dar jumătate din transnistrenii noștri au cetățenia română după ce au redobândit-o de la români”, a declarat Leonea Klasnoseliskii, președintele de onoare al Transnistriei.

Cetățenii transnistreni care au redobândit cetățenia României au cerut chiar mai multe. Aceștia vor și ca imnul României să devină oficial în Transnistria. Din păcate, deocamdată, aceștia nu înțeleg limba română ca să priceapă ce se cântă în imn. În plus, majoritatea cred că imnul României este cântecul de la Ozone: ”maya hi, maya hu, maia ha ha”. Cei mai mulți știu în limba română doar două cuvinte: pohui și vodkă.

Cu toate acestea, 99,99 la sută dintre transnistreni sunt de acord cu unirea cu România. Cu alte cuvinte, unirea Transnistriei cu România se va produce mai repede decât unirea Moldovei cu țara soră și frate. Dodon a anunțat deja că frații transnistreni l-au trădat și i-au amenințat cu sirienii.

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/08/Igor-Dodon-panou-transnistria-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/08/Igor-Dodon-panou-transnistria-copy-300x300.jpgadminPolitic
Mutare surprinzătoare în Republica Socialistă Sovietică Moldovenească Transnistreană. Președintele de la Tiraspol a votat un decret prin care a decis că limba română să devină oficială în stânga Nistrului. Decizia a fost luată la solicitarea nenumăraților români care trăiesc în Transnistria. Președintele de la Tiraspol susține că vrea ca...

Comentează