Parlamentul a decis să le ușureze viața moldovenilor și să declare limba italiană limbă oficială în Moldova. Motivul, în Chișinău, în luna august, se vorbește mai mult limba italiană decât româna. De aici apar și problemele. Moldovenii care se întorc acasă din Italia în vacanță nu mai înțeleg limba română și nu reușesc să cumpere mai nimic din magazine, astfel că apar foarte multe conflicte. Mai mult, polițiștii care abia îi așteaptă cu tradiționalul radar nu reușesc să-i lămurească pe oameni cât de mare este mita.

”Euo vroiamo avertizano moldoviano que au dato de draco dacque nuo aduco banio in Moldavio. Ei se lăfăiesco in banio, iar noio murimo de foameo. Faceamo toateo condițiamo, dar vreamo să ne trimiteamo tuto multo banio. Noio aveamo multo cheltuielo pentruo vilo, mașino de luxo, vacantzo, prezidento. Iar moldoviano trimiteamo prea puțino banio. Cazzo, coglione, succhiare. Daque nu aduceamo banio o să luamo zalojniko copiii loro”, a declarat în italiană președintele Parlamentului Andriano Can Doo.

Publika WC a decis să nu le mai toarne macaroane pe urechi moldovenilor și va turna paste. Astfel, ca să manipuleze oamenii, jurnaliuștele de aici vor vorbi în italiană. Desigur, tamadalele de la nunți vor fi obligate să vorbească italiană.

Dacă nu o să fie suficientă limba italiană, anul viitor și germana, franceza, portugheza, spaniola vor fi declarate limbi oficiale în Moldova. Între timp, ca să le fie mai ușor să se orienteze, numele străzilor vor fi dublate în limba italiană. De asemenea, filmul ”Bahar, Viață furată” va fi dublat în italiană ca să înțeleagă și moldoitalienii. Potrivit legii care declară limba italiană limbă oficială și imnul Moldovei va fi tradus în italiană:
”Risvegliati, romeno, dal sonno della morte,
Al quale ti hanno sprofondato i barbari tiranni!
Ora o mai più ritagliati un altro fato
al quale dovranno inchinarsi anche i tuoi crudeli nemici!”

http://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/08/Placuta-strada-italiana-copy.jpghttp://moldovesti.info/wp-content/uploads/2017/08/Placuta-strada-italiana-copy-300x300.jpgadminSocial
Parlamentul a decis să le ușureze viața moldovenilor și să declare limba italiană limbă oficială în Moldova. Motivul, în Chișinău, în luna august, se vorbește mai mult limba italiană decât româna. De aici apar și problemele. Moldovenii care se întorc acasă din Italia în vacanță nu mai înțeleg limba...

Comentează